ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET HALEN VAN JE RIJBEWIJS!

LEES VERDER..

HET RIJBEWIJS

Ik neem aan dat je je auto rijbewijs nog moet halen! 

Ik raad je dan vooral aan om te blijven lezen, want ik ga je alles uitleggen wat jij moet weten om je rijbewijs te halen! 

Allereerst, de wachttijden bij het CBR zijn lang! Daar kan op dit moment niemand wat aan doen en niemand kan jou eerder plek geven! Onthoud dat goed! Eerstvolgende plekken voor de theorie zijn vanaf juni beschikbaar en kunnen gepland worden! 

Nu kunnen we beginnen! Let’s Go! 

OM JE RIJBEWIJS TE HALEN HEB JE ALLEREERST 3 DINGEN NODIG!

#1 MOTIVATIE

Zonder motivatie wordt het lastig om je rijbewijs te halen en gaat het ook onnodig lang duren..

#2 ZELFVERTROUWEN

Als je aan het rijden bent, of aan het leren voor je theorie moet je zeker van je zaak zijn. Door te veel te twijfelen ga je alleen onnodige fouten maken!!

#3 GELD

Je rijbewijs kost je nou eenmaal geld.. dat schommelt tussen de €750,- en de €3000,- Afhankelijk van jezelf!

Uit welke onderdelen bestaat het rijbewijs?

Deze bestaat in principe uit 2 examens! Theorie-examen en praktijk examen. Veel mensen beginnen eerst met wat rij-lessen en doen dan pas de theorie. Wij raden aan om eerst de theorie te doen zodat je ongestoord kan lessen en direct kan afrijden (Zonder theorie mag je geen praktijk examen doen.)

Auto theorie

De auto-theorie examen bestaat uit 65 vragen en 3 onderdelen: 

#1: Gevarenherkenning (25)

#2: Verkeerskennis (12)

#3: Verkeersinzicht (28)

Bij het onderdeel Gevarenherkenning krijg je 25 verkeerssituatie’s en moet jij invullen of je zal remmen, gas los zal laten of niets zal doen. Je mag hier 12 fouten maken. Je krijgt per vraag 8 seconden de tijd. Dit onderdeel haalt vrijwel iedereen zonder moeite.

Bij het onderdeel Verkeerskennis krijg je 12 (meerkeuze-vragen of invulvragen) en heb je 8 minuten om deze 12 te beantwoorden. Je mag 2 foute maken

Bij het onderdeel Verkeersinzicht krijg je 28 (meerkeuze-vragen of invulvragen) en heb je 12 minuten de tijd om deze te beantwoorden. Je mag 3 fouten maken. Hier zakken vaak de meeste kandidaten op, omdat ze de vragen niet goed kennen.

Het wordt aangeraden om dit examen zelf te boeken. Rijscholen kunnen tegenwoordig ook niet eerder plaats voor jou regelen dus wees verstandig en boek hem zelf via het CBR. Je hebt alleen je DigiD nodig! 

Hoe kan je voorbereiden?

Er zijn talloze manieren om voor jou theorie te leren! Alleen zijn ze niet allemaal even effectief..  Ik som ze even voor je op!  

GRATIS ONLINE OEFENEN

Klinkt onschuldig toch? Echt niet! Vaak zijn dit hele oude oefen-examens! Niet slim dus!

ONLINE TRAINING

Online oefenen is een efficiënte en goedkope manier van voorbereiden. Het enige nadeel is dat je je vragen niet echt kwijt kan en je het zelf allemaal moet doen.

THEORIE-CURSUS

Bij een theorie-cursussen worden de vragen vaak uitgelegd. Alleen is dat vaak in een korte tijd, veel mensen en weinig tijd voor vragen. Let daarom goed op waar je je theorie plant.

THEORIEBOEK

Een theorie-boek leert je de verkeerskennis goed, alleen de verkeersinzicht ontbreekt heel erg. Ook zijn de theorieboeken erg dik en weet je niet wat je moet leren. Schaf daarom altijd een online training erbij aan.

Hoe doen jullie het?

Onze cursussen zijn een tikkeltje anders.. 

Al onze cursisten worden eerst persoonlijk gesproken voor ze iets gaan plannen. Zo weten wij zeker dat de cursisten de juiste begeleiding krijgen en precies weten hoe en wat. 

Allereerst plannen we samen een examen in (indien je deze nog niet hebt)! Deze boek je zelf met onze begeleiding via cbr.nl met jou DigiD. Vervolgens plannen we de cursus in. Bij de aanmelding krijg je toegang tot ons online platform. Deze bestaat uit uitlegvideo’s, oefenexamens en oefenvragen.

De cursus is 1 á 2 dagen voor jou examendatum en wordt van 09:00-15:00 gegeven in Amsterdam en Rotterdam! Dit kan klassikaal en 1 op 1. Klassikaal zit je met 9 andere en wordt alle stof rustig en relax uitgelegd en is er voldoende tijd voor vragen en begeleiding. 1 op 1 is alles op jou tempo en zoomen we in op jou verbeterpunten. In beide gevallen krijg jij de beste begeleiding en verlaat je de cursus ruimte pas als je alles begrijpt en met zelfvertrouwen gaat! 

© 2021 All rights reserved
KvK: 75461005 · TheorieJa · Johan van Hasseltweg 40, 1022 WV Amsterdam +31 6 22 91 70 45 · info@theorieja.nl